miercuri, 26 februarie 2014

Beneficiile unei vechi plante radacinoase: hreanul

Fie că este vorba combaterea gripei sau a problemelor respiratorii, de combaterea amigdalitei sau de infecții ale tractului urinar, hreanul este un super-aliment care te poate ajuta să îți recapeți sănătatea într-o serie de situații. De secole întregi el este folosit pentru a trata afecțiuni variate, iar aproape fiecare parte a plantei numită științific Armoracia Rusticana are o anumită valoare medicinală.





Ceaiul din rădăcină de hrean a fost folosit de-a lungul vremii ca un expectorant , în timp ce un ceai făcut din florile sale poate fi folosit pentru a tratata răcelile comune. O cataplasmă realizată din rădăcina de hrean rasă se poate folosi în diverse aplicații extrene, iar frunzele crude de hrean pot fi folosite ca analgezic natural. O infuzie de hrean are proprietăți antibiotice și este eficient împotriva infecțiilor fungice pe piele.
O planta perenă, hreanul este înrudit cu  muștarul, varza și alte legume crucifere. În pofida lungii sale istorii ca un remediu natural versatil, hreanul este în prezent intens studiat date fiind efectele sale anticancerigene.
Citeste mai multe despre continutul de glucozinati si impactul direct asupra cancerului pe Hobbybucatar

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu